آلمان قدرت اول اقتصادی اروپا و یکی از با ثبات ترین کشورهای جهان از نظر اقتصادی و سیاسی است. همچینین هر ساله یکی از بهترین کشورهای جهان برای زندگی انتخاب میشود. در آلمان امکانات در بالاترین سطح ممکن در همه جای آن بصورت عادلانه توزیع شده است. دانشگاه های آلمان اعتبار جهانی دارند و اگر شما از یک دانشگاه آلمانی فارغ التحصیل شوید، همانند یک کالای آلمانی که در همه جای جهان محبوب است، به عنوان یک نیروی کار محبوب شانس اشتغال در هر کجای دنیا را که بخواهید، به دست خواهید آورد. تحصیل در آلمان در مقایسه با کشورهایی چون کانادا، استرالیا، آمریکا و بریتانیا از نظر اقتصادی نیز معقول تر است. زیرا دانشگاه ها عملا شهریه ای نمیگیرند و هزینه ی مسکن و خوراک هم نسبت به تمامی این کشورها پایین تر است و همچنین نظام بیمه ی سلامت آلمان از تمامی این کشورها بهتر و ارزان تر میباشد.

در اکثر دانشگاه های آلمان شهریه وجود ندارد و تنها هر ترم مبلغی در حدود 250 یورو از دانشجو گرفته میشود و در ازای آن کارت استفاده رایگان از وسایل حمل نقل عمومی به وی داده میشود که بتواند در شهر محل زندگی خود و همچنین شهرهای اطراف به صورت رایگان رفت و آمد داشته باشد. این کارت علاوه بر رایگان کردن عبور و مرور، امکان گرفتن تخفیف از مراکز ورزشی، سینماها و مراکز فرهنگی را به دانشجو میدهد. همچنین با داشتن این کارت دانشجو قادر به گرفتن مشاوره حقوقی رایگان از مجربترین وکلای دادگستری میباشد.

نظام دانشگاهی آلمان از قسمت های زیر تشکیل شده است:

لیسانس و یا همان Bachelor که 6 ترم طول میکشد:
B.Sc کارشناسی رشته های علوم طبیعی
B.Eng کارشناسی رشته های مهندسی
B.A کارشناسی رشته های هنر

 

فوق لیسانس و یا Master که 2 تا 4 ترم طول میکشد:
M.Sc کارشناسی ارشد رشته های علوم طبیعی
M.Eng کارشناسی ارشد رشته های مهندسی
M.A کارشناسی ارشد رشته های هنر

 

دکتری یا Promotion که 3 تا 4 سال طول میکشد.

اینکه زبان تحصیل آلمانی باشد و یا انگلیسی، بستگی به مقطع و رشته ی تحصیلی مورد نظر شما دارد. میتوان ادعا کرد برای مقطع فوق لیسانس امکان تحصیل به هر 2 زبان آلمانی و انگلیسی وجود دارد و تعداد دانشگاه هایی که رشته های انگلیسی زبان را ارایه میکنند، هر روز بیشتر میشود. اما در مقطع لیسانس تعداد رشته های انگلیسی زبان خیلی کمتر از فوق لیسانس میباشد. در حالت کلی هم هیچ ارتباطی بین انگلیسی بودن یک دوره، و گران تر بودن آن وجود ندارد و رشته های بسیاری وجود دارند که به انگلیسی و به صورت رایگان ارایه میشوند.

اینکه شما ماهیانه چه مقدار هزینه خواهید داشت، بستگی به سبک زندگی شما دارد. اما به صورت میانگین میتوان گفت هر فرد در ماه 300 یورو اجاره مسکن، 150 یورو هزینه خوراک، 80 یورو هزینه بیمه درمانی و 30 یورو هزینه تلفن و اینترنت خواهد داشت. 50 یورو هم میتوان برای فعالیت های اوقات فراغت درنظر گرفت.

صرف نظر از ملیت دانشجو، هر دانشجو اجازه دارد در طول ترم در هفته 20 ساعت و در ایام تعطیلات بدون محدودیت کار کند. طبق قوانین وزارت کار آلمان، هیچ کارفرمایی اجازه ندارد کمتر از 9 یورو به ازای هر ساعت به کارمند خود بپردازد. این بدان معناست که حتی در صورت دریافت کمترین میزان حقوق، شما میتوانید همه ی مخارج خود را مستقلا تامین کنید و اگر در تعطیلات بتوانید هر روز کار کنید، حتی مبلغی را میتوانید پس انداز هم کنید. کار کردن در کنار درس در آلمان بسیار متداول است و چه دانشجویان آلمانی و چه غیرآلمانی در کنار درس خود کار میکنند و هر چه میگذرد، کارفرماهای بیشتری نسبت به نیروی کار دانشجویی علاقه پیدا میکند. زیرا نیروی کار دانشجویی باعث میشود کارفرما مالیات کمتری به دولت بپردازد و این به نفع کارفرما نبز هست.

  • داشتن مدرک B1 زبان آلمانی از موسسه Goethe تهران و یا انجمن فرهنگی سفارت اتریش در تهران
  • سن کمتر از 27 سال
  • داشتن مدرک پیش دانشگاهی
  • داشتن مدرک B1 زبان آلمانی از موسسه Goethe تهران و یا انجمن فرهنگی سفارت اتریش در تهران
  • سن کمتر از 27 سال
  • داشتن مدرک پیش دانشگاهی
  • داشتن مدرک B1 زبان آلمانی از موسسه Goethe تهران و یا انجمن فرهنگی سفارت اتریش در تهران یا داشتن مدرک انگلیسی IELTS حداقل 6 
  • سن کمتر از 35 سال
  • داشتن مدرک لیسانس با معدل 13 به بالا
  • داشتن سابقه شغلی و نوشتن مقاله های علمی الزامی نیست، اما در صورت وجود تاثیر مثبتی در اخذ پذیرش و ویزا میگذارد.

سطح زبان آلمانی شما هنوز B1 میباشد و در حدی نیست که بتوانید مستقیم وارد دانشگاه شوید. از این رو باید ابتدا 2 ترم در یک کالج تحصیل کنید. در کالج دروسی همانند زبان آلمانی، ریاضی، فیزیک، شیمی و کامپیوتر به شما تدریس میشود. سطح زبان آلمانی که به شما تدریس میشود سطح DSH و سطح دروس دیگر در حد دبیرستان و پیش دانشگاهی میباشد. کالج همانند دانشگاه، رایگان است و شما از تمامی حقوق یک دانشجو بهره مند هستید. بعد از موفقیت در آزمون پایانی کالج، اجازه پیدا خواهید کرد رشته مورد نظرتان را در دانشگاه بخوانید.

اگر سطح زبان آلمانی تان در سطح C1 باشد و مدرک DSH و یا TestDaF را داشته باشید و حداقل 3 ترم در یک دانشگاه ایرانی تحصیل و به تعداد واحدها ی 3 ترم را پاس کرده باشید، از کالج معاف میشوید و میتوانید مستقیم وارد دانشگاه شوید.

بله قطعا. در این شرایط ما به شما تحصیل در دانشگاه های خصوصی آلمان را پیشنهاد میکنیم. این دانشگاه ها از نظر اعتبار، حتی از بسیاری از دانشگاه های دولتی در جایگاه بهتری قرار دارند، اما با توجه به اینکه شهریه دریافت میکنند، شرایط آسان تری برای اعطای پذیرش دارند. لازم به ذکر است در آلمان دانشگاه نامعتبر وجود ندارد و هر دانشگاهی صرف نظر از اینکه دولتی باشد یا غیر دولتی، از اعتبار جهانی برخوردار است. مرکز مشاوره آکادمیک Students of Germany با دانشگاه های خصوصی معتبر در شهرهای برلین، مونیخ، فرانکفورت، کلن، اشتوتگارت و هامبورگ همکاری دارد و میتواند در جهت تحصیل در دانشگاه های غیر دولتی آلمان، راهنمای شما باشد.

اینکه بعد از اتمام درس تان در آلمان بمانید و با خیر، کاملا به نظر خودتان بستگی دارد. هیچ اجباری به ماندن در آلمان نیست. از آن طرف هم بعد از اتمام تحصیلتان، به شما حداقل 18 ماه فرصت داده خواهد شد که یک شغل در زمینه رشته تحصیلی تان پیدا کنید که در صورت پیدا کردن یک شغل، به شما اقامت دائم و پس از آن پاسپورت آلمانی اعطا میشود. لازم به ذکر است که پیدا کردن یک شغل در آلمان به طور معمول نهایتا  6 ماه زمان میبرد و البته 18 ماه فرصت شعل یابی شما قابل تمدید میباشد.

خیر چنین امکانی وجود ندارد و اگر با هر نوعی از ویزا به جز ویزای تحصیلی به آلمان میایید، برای تحصیل، میبایست به کشور محل افامت خود باز گردید و کلیه مراحل مربوط به اخذ روادید تحصیلی را از ابتدا انجام دهید.

دو راه وجود دارد. یکی اینکه هر دو نفر از طریق ویزای تحصیلی اقدام کنند. راه دوم اینکه یکی از آنها از طریق ویزای تحصیلی و دیگری از طریق ویزای همراه به آلمان مهاجرت کند. اگر یکی از زوج ها دارای ویزای تحصیلی باشد، اعطای ویزای همراه به همسر و فرزندان زیر 18 سال او، قطعی و تضمینی میباشد. کسانی که به عنوان همراه وارد آلمان میشوند هیچ محدودیت ساعتی برای کار ندارند و میتوانند در همه ی روزهای سال به صورت کامل (8 ساعت در روز) کار کنند.